Familie informatie

Bij House o Orange Au Pairs vinden we het essentieel dat zowel gezinnen als au pairs het concept van het au pair-programma begrijpen. Om dit te bereiken werken we samen met internationale organisaties, andere au-pairbureaus, politici, lokale gemeenten, immigratiediensten en politie, maar ook met gezinnen en au pairs om ons au-pairprogramma verder te ontwikkelen zodat het blijft voldoen aan de behoeften van gezinnen evenals au pairs.

Een au-pairprogramma is altijd in de eerste plaats een culturele uitwisseling. Hoewel flexibele kinderopvang meestal de belangrijkste reden is waarom gezinnen geïnteresseerd zijn in het inhuren van een au pair, is het belangrijk dat gezinnen beseffen dat het hosten van een au pair ook een cultureel aspect inhoudt. Kinderen zullen opgroeien met het leren van een tweede taal, ze zullen andere soorten voedsel, verhalen, maar ook gebruiken en gewoonten leren waarderen. De au pair krijgt de kans om een ​​andere taal te leren, mee te doen aan familie-uitjes en te delen in de geschiedenis en cultuur van Nederland. Een uitstekend au pair-jaar zal zowel de au pair als het gastgezin een unieke en waardevolle ervaring bezorgen die hen een leven lang zal bijblijven.

Interesse in het vinden van een geweldige House-o-Orange Au Pair? Stuur ons gerust een e-mail via info@house-o-orange.nl en een programma manager neemt binnenkort contact met je op!

Wat voor soort gezinnen hebben au pairs?
We merken dat de meerderheid van onze gezinnen jong, actief, een druk leven leiden, professionals zijn en een of meer kinderen hebben. De meeste van onze families zijn internationaal van oriëntatie of achtergrond. Ze zijn geïnteresseerd in het opvoeden van hun kinderen thuis en willen graag een vorm van kinderopvang vinden die flexibeler is dan het traditionele kinderdagverblijf of crèche. Gezinnen die au pairs gebruiken, hebben kinderen variërend van pasgeboren baby’s tot tieners. Ze hebben meestal huizen die groot genoeg zijn om een andere persoon te huisvesten of die in staat zijn om een apart appartement of een andere vorm van accommodatie voor hun gastouder te bieden.
Wat zijn de voordelen van een au pair?
Een goede au pair is een flexibele, enthousiaste persoon die een prettige aanvulling kan zijn op uw huishouden. Kinderen hoeven geen lange dagen door te brengen op een kinderdagverblijf. Ouders hoeven zich niet te haasten en te klauteren om hun kind op tijd bij het centrum te krijgen. Een kind ophalen na het werk voor een bepaalde tijd is zelden een probleem. Er kan een spoedvergadering worden gepland en files zijn geen kinderopvangprobleem meer. Buitenschoolse opvang behoort tot het verleden; onder toeziend oog van zijn au pair kan een kind naar huis en activiteiten met zijn vrienden doen. Als het kind ziek is, kan hij gemakkelijk thuisblijven en bij een persoon zijn die bekend is met zijn behoeften en stemmingen. De doktersafspraken kunnen worden gehouden en boodschappen en boodschappen kunnen worden gedaan met de hulp van de au pair. Een druk gezin dat graag een avondje vrij wil nemen om uit eten te gaan, kan dat vaak regelen omdat er een inwonende babysitter beschikbaar is. Al met al vinden onze klanten dat het hebben van een au pair hun leven een stuk minder ingewikkeld maakt.
Hoe zit het bijvoorbeeld met nadelen, privacyverlies en de jaarlijkse overstap van au pairs?
Interessant genoeg, hoewel privacy altijd een van de eerste aspecten is die wordt genoemd door gezinnen die eerst een au pair inhuren, is het zelden een probleem als de au pair zich eenmaal in een gezin heeft gevestigd. We hebben gemerkt dat zodra de au pair arriveert, hij / zij snel deel gaat uitmaken van het gezin en meedoet als een favoriete neef of jongere broer / zus. Gezinnen moeten er wel voor zorgen dat hun au pair het soort accommodatie heeft dat hen op hun gemak stelt. Bepaalde zaken moeten bij aankomst met de au pair worden besproken en privacy is daar zeker een van. House o Orange Au Pairs helpt gezinnen om hun au pairs te voorzien van het soort richtlijnen dat nodig is om de privacy van beide partijen te waarborgen. Wat het tweede probleem betreft, namelijk de jaarlijkse omschakeling van au pairs, vinden wij dat dit eigenlijk een voordeel is en niet zozeer een nadeel. Kinderen zijn aanpasbaar en als ze eenmaal gewend zijn aan het concept van een au pair, hebben ze er geen moeite mee te accepteren dat de au pair maximaal 12 maanden bij hen is. Elk jaar zorgt de komst van een nieuwe au pair voor veel spanning en positieve commotie. Een nieuwe au pair brengt een nieuwe tas met talenten, ideeën, enthousiasme en cadeaus voor de kinderen en een nieuwe liefde met zich mee. Bij een geweldige au pair is de situatie meestal binnen een week of twee weer normaal en zijn de kinderen over het algemeen binnen een paar dagen op hun gemak met hun nieuwe schat. Een probleem dat gezinnen naar onze mening moeten overwegen voordat ze een au pair inhuren, is dat het meer is dan alleen kinderopvang. Een gezin moet gelukkig en bereid zijn om een ​​positieve bijdrage te leveren aan het leven van de au pair. De au pair is geen ingehuurde hulp, is geen schoonmaakster of bediende, de au pair is familie en dient als zodanig te worden behandeld. Gezinnen die niet geïnteresseerd zijn om hun au pair als gelijkwaardig te behandelen, worden dringend verzocht een andere vorm van kinderopvang te overwegen.
Een au pair hebben klinkt als een zeer dure en elitaire vorm van kinderopvang ...

Dat is een veel voorkomende misvatting, hoewel de prijzen voor vliegtickets, verzekeringen en visa recentelijk zijn gestegen, maar de kosten voor het hebben van een au pair zijn nog steeds een stuk lager dan voor een fulltime, niet-gesubsidieerde crèche. Houd er echter rekening mee dat een au pair geen oppas is en naar verwachting niet meer dan 30 uur per week de volledige verantwoordelijkheid voor het hele gezin en de huishoudelijke taken op zich neemt. De au pair is in Nederland met een cultureel uitwisselingsprogramma en krijgt kost en inwoning en een toelage (algemeen bekend als stipendium). De au pair verdient geen salaris en belastingen en hoeft niet te worden betaald binnen het au pair-programma. Volgens de wet moet het gastgezin de medische en aansprakelijkheidsverzekering van de au pair betalen. Een gastcursus moet worden verzorgd en betaald door het gastgezin als de au pair 6 maanden of langer bij het gezin verblijft. Onze au pairs zullen worden gevraagd om een ​​deel van hun eigen vliegticket te betalen (tussen de 500 en 700 euro), maar het gastgezin zal de rest moeten betalen, evenals de wijzigingskosten die altijd nodig zijn om de terugvlucht van de au pair te wijzigen ( over het algemeen € 150). Grofweg zijn de maandelijkse kosten voor een au pair van 12 maanden die een gezin voorziet van 30 uur kinderopvang per week en ook wat licht huishoudelijk werk doet:

Au pair loon € 300- € 340
Au pair verzekering € 40
Agent kosten  € 180-200
Taal cursus € 30
Vlucht kosten € 66-100 (indien van toepassing)
Visum € 85  (indien van toepassing)
Telefoon zakgeld € 10
Totaal per maand (excl. kost en inwoning) ongeveer € 750-800
Hoeveel kost het om een au pair of oppas in te huren via House o Orange of om er een te worden?
Onze families betalen ons bureau een vast bedrag, afhankelijk van het aantal maanden en het type plaatsing dat vereist is. De kosten voor kindermeisjes zijn hoger dan de kosten voor au pairs en er zijn geen introductie-, interview- of lidmaatschapskosten. Alle kosten zijn niet restitueerbaar, een deel van onze vergoeding voor 12 maanden is verschuldigd na registratie en de resterende kosten zijn verschuldigd bij acceptatie van een au pair / oppasdossier.

Gezinskosten voor plaatsing van een au pair / nanny vanaf 1 februari 2020

Regular au pair (11-12 maanden) € 1200
Au pair STAR ( 11-12 maanden) € 1300
Au pair PLUS ( 1-12 maanden) € 1400
Zomer au pair 1-3 maanden (enkel Mei-Sept.) € 400
6 maanden au pair, 4-6 maanden € 700
Korte termijn au pair, 1-3 maanden € 450
School jaar au pair (7-10 maanden) € 950
Externe agent kosten voor alle landen (verplichte bijdrage) € 750-1000
Rematch Visum service € 700
Visum service (verplicht voor alla au pairs van de hele wereld inclusief EU en USA) € 1000
Junior nanny (36 uur) 6-12 maanden € 2400
Voltijds nanny  6-12 maanden € 3000

Alle kosten zijn inclusifef 21% BTW (VAT). Er wordt korting gegeven op het volledige tarief voor terugkerende klanten. Vraag onze volledige voorwaarden aan voor meer informatie. Deze zijn te verkrijgen door een e-mail te sturen naar ons kantoor en worden uitgedeeld tijdens onze interviews. We hebben toeslagen voor plaatsingen voor kandidaten uit de EU, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Neem contact op met ons kantoor voor een volledige prijslijst.

Au Pair PLUS v.s. Au Pair STAR v.s. Au Pair
Au Pair Plus Au Pair Star Au Pair
Leeftijd tussen 20-30 Leeftijd tussen 18-30 Leeftijd tussen 18-30
Is al eerder au pair geweest Heeft een au pair cursus gedaan (RSA) of heeft 1 jaar of meer tertiare school of training Is nog geen au pair geweets en heeft geen formele training ondergaan
Rijdt gewoonlijk auto, fietst Rijdt soms auto, fietst Rijdt meestel geen auto, fietst mogelijk niet
Au pair Plus uitstekende taalvaardigheid in het Engels of Nederlands of Spaans / Duits Au pair Star spreekt vloeiend Engels en / of Afrikaans Au pair heeft voldoende talenkennis, maar Engels is slecht en geen Afrikaans

 

Verschil in maandelijkse kosten: Au Pair Plus Au Pair Star Au Pair
Wekelijkse uren 30 30 30
Toelage € 340 € 340 € 300
Reizen/Kaartje  € 120 € 40 verschilt
Orange AP Club optie optie optie
Visum  €100 € 100 € 100
Verzekering € 45 € 45 € 45
Telefoon € 20 € 10 € 10
Taal € 29 € 29 € 29
Agent kosten € 200 € 190 € 155
MAandelijke gemiddelde kosten € 854 € 754 € 690

 

Wat houdt de PLUS in au pair PLUS in? Wat houdt de STAR in de au pair STAR in?

Werkt de au pair PLUS bijvoorbeeld meer uren? Nee, een au pair in Nederland, al dan niet onderdeel van het PLUS-programma, werkt maximaal 30 uur per week inclusief babysitten. Een au pair PLUS is meer ervaren en ouder dan een gewone au pair. De PLUS staat symbool voor de ervaring van de aanvrager als au pair in een ander land. Slechts ongeveer 5% van al onze kandidaten zijn au pair PLUS en ze komen vaak uit Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen, maar we hebben af ??en toe ook AP + -kandidaten uit Zuid-Afrika of Azië. Informeer of u geïnteresseerd bent in het Au Pair Plus-programma.

Het au pair STAR-programma is een programma dat we aanvankelijk exclusief voor onze Zuid-Afrikaanse au pairs hebben ontwikkeld, maar dat nu is uitgebreid naar andere, meer gekwalificeerde kandidaten. De overgrote meerderheid van onze aanvragers kan worden geclassificeerd als au pair STAR. In Zuid-Afrika omvatten de Star-programma’s een weekendtraining met eerste hulp, cultuur en communicatie zoals beschreven door Caela Bennett, een van onze recente Zuid-Afrikaanse Au Pair STAR-kandidaten:

House-O-Orange is een ongelooflijk au-pairbureau dat een praktische aanpak heeft gevolgd om ervoor te zorgen dat hun au pairs een geweldig jaar in het buitenland hebben. Mijn aanmeldingsproces was een naadloze oefening omdat het bureau er alles aan doet om je stap voor stap te begeleiden bij wat er van je wordt verwacht om je reis op gang te krijgen, terwijl de rest aan jou wordt overgelaten. Ze zijn erop gericht u te beveiligen bij een gezin dat u als een handschoen past en gegarandeerd de beste zorg voor u heeft! Om het bureau verder te prijzen, moedigen ze al hun au pairs aan om deel te nemen aan een door hen volledig ontworpen opleiding die is ontworpen om u als au pair in het buitenland beter uit te rusten. Ze behandelen onderwerpen als heimwee, cultuurschok, de Nederlandse levensstijl, het aanpakken van problemen in het huishouden en het zijn de allerbeste au pair voor je gastgezin, om er maar een paar te noemen. Bovendien ontmoet je tijdens de training andere au pairs, wat betekent dat je vrienden hebt om op avontuur te gaan als je eenmaal in het buitenland bent aangekomen. House-O-Orange is niet alleen een bureau dat au pairs met gezinnen koppelt, maar het is ook een veilige haven die het welzijn van hun au pairs tijdens hun hele reis ter harte neemt.

Als je een au pair uit Zuid-Afrika of Namibië wilt, moet je akkoord gaan met het inhuren van een au pair STAR. Als je je eigen au pair uit Zuid-Afrika hebt gevonden, zal hij / zij moeten deelnemen aan onze Kaapstad weekend training om door ons geplaatst te worden. Kandidaten uit andere landen komen in aanmerking voor het Au Pair STAR-programma als ze Engels als moedertaal hebben (onze Amerikanen bijvoorbeeld) of voor niet-moedertaalsprekers van het Engels, als ze 20 jaar of ouder zijn, goed Engels spreken, kunnen fietsen of autorijden en hebben ten minste een jaar college.

Wat is het verschil tussen een au pair en een oppas?

Een au pair is een jongere die naar Nederland komt als onderdeel van een cultureel uitwisselingsprogramma en meer wil leren over de Nederlandse cultuur en onze taal en geen salaris krijgt maar een stipendium. Het au pair programma valt onder een zeer specifieke wet en is nauw gereguleerd. Een Nanny is iemand die deel uitmaakt van een werkprogramma en naar Nederland komt om met kinderen te werken. We kunnen alleen kindermeisjes uit de EU plaatsen en al onze kindermeisjes zijn inwonend. We plaatsen vaak Zuid-Afrikaanse kandidaten met een dubbele nationaliteit. Een sofinummer is vereist en belastingen en premies en dergelijke moeten mogelijk zowel door de werkgever als door de oppas worden betaald. We plaatsen maar een paar nannies per jaar en we hebben over het algemeen 3-4 maanden nodig om de juiste kandidaat voor een gezin te vinden. Nanny’s zijn een goede oplossing voor gezinnen die thuis een baby of peuter hebben die meer dan 8 uur of verzorging per dag nodig heeft. De oppas werkt over het algemeen 3 volle dagen, maar woont 7 dagen bij het gezin en moet gedurende die tijd volpension krijgen. De oppas verdient minimumloon en de kosten zijn afhankelijk van haar leeftijd, ervaring en het aantal benodigde uren.

Wat moet ik doen om een au pair of oppas in te huren via House o Orange Au Pairs en wat als ik mijn eigen au pair heb gevonden?
Gezinnen kunnen een formulier invullen, ons bellen tijdens kantooruren op 070-3245903 of contact met ons opnemen via e-mail. Zodra we van u horen, neemt een programmamanager van ons bureau contact met u op om u op weg te helpen. Als u uw eigen au pair heeft gevonden en wilt dat we u helpen met de visumprocedure, houd er dan rekening mee dat we alleen au pairs uit bepaalde landen accepteren en een full-service bureau zijn. Dit betekent dat de au pair volledig gescreend moet worden door onze partnerorganisatie in haar thuisland en dat we ervoor moeten zorgen dat jullie allebei voldoen aan de zeer strenge wetten van het au pair-programma, voordat we verder kunnen gaan. We bieden 10% korting op self-matches, maar alleen op onze vergoeding en de externe bemiddelingskosten. Als we geen partnerbureau hebben in het thuisland van uw au pair, of als u onze verschillende vergoedingen niet wilt betalen, kunnen we u helaas niet helpen.

House-o-Orange Au Pairs
Jan Van Nassaustraat 113
2596 BS The Hague
The Netherlands
Phone: (31)-(0)-70-3245903
e-mail:info@house-o-orange.nl
e-mail Cape Town: manager@house-o-orange.co.za